Klimaatvoetafdruk.nl

Vervangingen managen: waar moet ik op letten?

Grote bedrijven kennen ook een groot verloop. Voortdurend vertrekken er werknemers en voortdurend komen er ook opnieuw nieuwe werknemers bij. Vertrekkende werknemers moeten nu eenmaal vervangen worden, alhoewel dat niet steeds een sinecure is – zeker als het gaat om een werknemer met jarenlange ervaring en vele vrienden. Waar moet jij op letten als vervangingsmanager? Wij gingen te raad bij invalpool.nl en kwamen terug met volgende handige tips.

1. Houd een vertrekkende werknemer niet tegen

Tussen het moment waarop een werknemer denkt te willen vertrekken en het moment waarop hij daar een gesprek over aangaat zit vaak een lange tijd. Het besluit van zo een werknemer staat vast en dat moet ook jij respecteren. Vaak proberen werkgevers hun werknemers nog te overtuigen met een promotie of een hoger loon, maar wil je echt wel dat een ongemotiveerde werknemer blijft, puur omwille van dergelijke financiële beweegredenen? Laat hem gaan en ga als vrienden uiteen.

2. Zorg voor een functieanalyse en -waardering

Heel belangrijk is om de opengevallen functie te analyseren en te waarderen. Weten welke taken belangrijk zijn en aan welk profiel de sollicitanten moeten voldoen. Is ervaring of opleiding belangrijk? Welke opleiding of ervaring sluit dan het best aan bij deze functie? Ken de job vooraleer je de sollicitant leert kennen.

3. Socialisatie

Verwacht niet meteen al te veel van de nieuwe werknemer. Hij zal nog veel moeten leren en hij zal zijn collega’s moeten leren kennen. Geef hem de tijd en ondersteun hem doorheen dit socialisatieproces.

Vervangingsmanager: een handige app om snel en eenvoudig vervanging te regelen

De app op de mobiele telefoon is niet meer weg te denken in onze moderne maatschappij en dus is er ook eentje ontwikkeld voor één van de meest ongemakkelijke problemen in het onderwijs: de plotselinge afwezigheid van een docent. Op een simpele wijze maak je contact met Vervangingsmanager en in korte tijd heb je een vervanger geregeld, die de continuïteit in het onderwijsproces waarborgt, en hoef je geen leerlingen naar huis te sturen.

Hoe werkt Vervangingsmanager?
Zowel scholen als vervangende docenten melden zich aan op deze app.
• Nadat de afwezigheid van een docent is gemeld, doet de schoolcoördinator een verzoek tot vervanging onder vermelding van de specificaties.
• Aan de hand van die specifieke eisen wordt door de poolbeheerder gezocht naar een zo nauwkeurig mogelijke match.
• De gekozen invalkracht krijgt een email dat hij of zij is gevraagd, inclusief alle gegevens aangaande de vervanging en kan dan aangeven, dat hij/zij beschikbaar is.
• De school ontvangt deze bevestiging en kan de invalkracht inplannen na controle van de gegevens van die persoon.

Modules
Vervangingsmanager bestaat uit een aantal modules, die tezamen een volledig overzicht bieden van alle ins en outs betreffende de vervangingen op een school.
• Vervangingen beheert de aanvragen.
• Beoordelingen beheert de recensies van vervangers.
• Reiskosten houdt niet alleen de hoogte, maar ook de declaratie in de gaten.
• Pooltool levert gegevens aan het vervangingsfonds.
• Flexwet houdt alle wijzingen in de wetgeving in de gaten.

Vervangingsmanager is een perfect stukje gereedschap, dat zonder poespas alles te bieden heeft, dat betrekking heeft op een snelle en gerichte vervanging van een afwezige docent.