Klimaatvoetafdruk.nl

Scheelt een zee van tijd

Sinds kort gebruikt ook onze school invalpool.nl. Wij zijn een federatie van verschillende scholen en het is sinds kort ingevoerd. Het is enorm handig en het scheelt ook nog eens een hele stapel papierwerk. Erg handig aangezien tegenwoordig vrijwel alles digitaal gaat en alle docenten ook voorzien zijn van een eigen laptop.

Ik was eerst een beetje sceptisch over de site. Ik dacht dat het te weinig functies zou hebben, en als het zou crashen dan zouden alle gegevens weg zijn. Ik moet zeggen dat het de eerste weken ook wel wennen was, zeker voor de wat oudere docenten die last hadden van internet. Maar na een paar weken was iedereen er aan gewend en zweert iedereen bij invalpool.nl.

Je kunt precies zien wie er allemaal kan invallen. Ook kan je zien hoeveel uur iedereen gewerkt heeft, je krijgt een melding als iemand drie keer ingevallen heeft en alle wetgeving is in de site gezet, zodat je nooit de wet kan overtreden. Je kunt zelfs heel makkelijk declareren bij het vervangingsfonds.

Het systeem is heel gebruiksvriendelijk en ook voor de wat oudere collega’s redelijk simpel te gebruiken. We hoeven niet meer door heel papierwerk en gezeur heen wanneer er een invaller nodig is, maar dit is heel makkelijk via invalpool.nl te regelen. Ik kan het iedere school aanraden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *