Klimaatvoetafdruk.nl

Vervangingen managen: waar moet ik op letten?

Grote bedrijven kennen ook een groot verloop. Voortdurend vertrekken er werknemers en voortdurend komen er ook opnieuw nieuwe werknemers bij. Vertrekkende werknemers moeten nu eenmaal vervangen worden, alhoewel dat niet steeds een sinecure is – zeker als het gaat om een werknemer met jarenlange ervaring en vele vrienden. Waar moet jij op letten als vervangingsmanager? Wij gingen te raad bij invalpool.nl en kwamen terug met volgende handige tips.

1. Houd een vertrekkende werknemer niet tegen

Tussen het moment waarop een werknemer denkt te willen vertrekken en het moment waarop hij daar een gesprek over aangaat zit vaak een lange tijd. Het besluit van zo een werknemer staat vast en dat moet ook jij respecteren. Vaak proberen werkgevers hun werknemers nog te overtuigen met een promotie of een hoger loon, maar wil je echt wel dat een ongemotiveerde werknemer blijft, puur omwille van dergelijke financiƫle beweegredenen? Laat hem gaan en ga als vrienden uiteen.

2. Zorg voor een functieanalyse en -waardering

Heel belangrijk is om de opengevallen functie te analyseren en te waarderen. Weten welke taken belangrijk zijn en aan welk profiel de sollicitanten moeten voldoen. Is ervaring of opleiding belangrijk? Welke opleiding of ervaring sluit dan het best aan bij deze functie? Ken de job vooraleer je de sollicitant leert kennen.

3. Socialisatie

Verwacht niet meteen al te veel van de nieuwe werknemer. Hij zal nog veel moeten leren en hij zal zijn collega’s moeten leren kennen. Geef hem de tijd en ondersteun hem doorheen dit socialisatieproces.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *